Brezen-Salat

Brezen-Salat

4.2 167 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
4 Portionen

Składniki

  • Olivenöl und etwas mehr zum Braten
    20 g
  • Laugenbrezeln (2 Stück), in Stücken (1 cm)
    200 g
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    1 TL
  • Parmesan in Stücken
    50 g
  • Zitronenschale, unbehandelt (1 x 4 cm), dünn abgeschält
    1 Streifen
  • Petersilie abgezupft
    3 - 4 Stängel
  • Joghurt, 1,5% Fett
    200 g
  • Senf
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Zucker
    1 - 2 Prisen
  • Cherry-Tomaten bunt, halbiert
    250 g
  • Mini-Mozzarella-Kugeln (125 g), abgetropft
    1 Pck.
  • Rucola
    60 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 794 mg
Białko 17 g
Kalorie 1749 kJ / 418 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Węglowodany 39 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...