Urządzenia i Akcesoria
泰式玛莎曼咖喱酱
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
1 罐
Składniki
-
黑胡椒粒¼ 汤匙
-
孜然粒¼ 汤匙
-
芫荽籽1 汤匙
-
小豆蔻籽4 粒
-
丁香4 个
-
肉桂棒 (5 公分长),切成3段1 支
-
辣椒干 去籽6 条
-
水50 克
-
蒜瓣50 克
-
小红葱60 克
-
新鲜南姜 切片(0.5公分)15 克
-
新鲜香茅 只取白色部分1 支
-
峇拉盏10 克
-
食油80 克
-
岩盐10 克
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 罐
Sód
4030 mg
Białko
20 g
Kalorie
4883 kJ /
1167 kcal
Tłuszcz
90 g
Błonnik
29 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
89 g