Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Zapallitos rellenos
- 6 zapallitos redondos (de aprox. 130-140 g c/u)
- 75 g de cebolla en trozos
- ½ de chile verde fresco sin semillas (opcjonalnie)
- 1 cucharada de coco rallado (opcjonalnie)
- 60 g de aceite de oliva
- 1 pellizco de comino molido
- 1 cucharadita de cúrcuma molida
- 1 pellizco de jengibre molido
- 1000 g de agua
- 1 cucharada de sal
- 150 g de arroz de grano largo
- 1 diente de ajo
- 250 g de carne picada mixta
- 1 cucharada de salsa de soja
- 75 g de crema
Salsa
-
50
g de puerro en rodajas (solo la parte blanca)
lub 50 g de cebolla en rodajas (solo la parte blanca) - 30 g de aceite de oliva
- 1 pellizco de sal
- 50 g de agua
- 2 quesitos en porciones tipo Adler®
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1871 kJ / 448 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta Pascualina
1h 30min
Tarta soufflé de espinaca
1h
Puré de papas al estilo Argentino
50min
Pastel de papa
1h 10min
Tomates rellenos
Brak ocen
Pan de molde
3 Std.
Goulash
1h
Budín de pan
3 Std.
Pastel de carne y calabaza
1h
Polenta cremosa con salsa boloñesa
1h 25min
Quiche de zapallito italiano
1h 10min
Budín de naranja
1h