Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Zapallitos rellenos
- 6 zapallitos redondos (de aprox. 130-140 g c/u)
- 75 g de cebolla en trozos
- ½ de chile verde fresco sin semillas (opcjonalnie)
- 1 cucharada de coco rallado (opcjonalnie)
- 60 g de aceite de oliva
- 1 pellizco de comino molido
- 1 cucharadita de cúrcuma molida
- 1 pellizco de jengibre molido
- 1000 g de agua
- 1 cucharada de sal
- 150 g de arroz de grano largo
- 1 diente de ajo
- 250 g de carne picada mixta
- 1 cucharada de salsa de soja
- 75 g de crema
Salsa
-
50
g de puerro en rodajas (solo la parte blanca)
lub 50 g de cebolla en rodajas (solo la parte blanca) - 30 g de aceite de oliva
- 1 pellizco de sal
- 50 g de agua
- 2 quesitos en porciones tipo Adler®
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1871 kJ / 448 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastel de papa
1 godz. 10 min
Tarta Pascualina
1 godz. 30 min
Polenta cremosa con salsa boloñesa
1h 25min
Quiche de zapallito italiano
1 godz. 10 min
Mermelada de frutillas
1h 5min
Lomo en salsa strogonoff y arroz
55 min
Tallarines con mariscos para dos
40 min
Pan de molde
3h
Salsa criolla
5min
Budín de mandarinas
55 min
Ñoquis con salsa rosa
2h 25min
Risotto con hongos a la cerveza
40 min