Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g amêndoa c/ pele
- 250 g abóbora cristalizada escorrida, cortada em pedaços
- 200 g açúcar
- 4 ovos
- 30 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 1 c. sopa de farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1035.4 kJ / 247.5 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 26.2 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 55.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caracóis com recheio de maçã com crumble
1h 45min
Bolinhos de coco e chocolate
35 Min
Menu: Ratatouille, legumes com grão e ovos e molho de espargos
1 Std.
Bolachas de chocolate negro recheadas com creme de chocolate branco
5h 50min
Gelado de skyr com baunilha e framboesa
10 godz. 15 min
Creme de brócolos e ervilhas e gratinado de corvina e legumes
1 Std.
Mousse de chocolate de São Tomé e Príncipe
2h
Petit-fours
48 Std.
Bolo de cupuaçu com calda de abacaxi
2h
Tarte de pera e gengibre - TM5
40min
Tempero de pimenta e limão
1 Std. 30 Min
Bolo de tâmaras com natas
1 Std.