Bolo de amendoa e abóbora cristalizada
TM6 TM5

Bolo de amendoa e abóbora cristalizada

5.0 (2 oceny)

Składniki

  • 250 g amêndoa c/ pele
  • 250 g abóbora cristalizada escorrida, cortada em pedaços
  • 200 g açúcar
  • 4 ovos
  • 30 g manteiga, mais q.b. p/ untar
  • 1 c. sopa de farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
  • 1 c. chá de fermento p/ bolos
  • Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar

Wartości odżywcze
na 1 dose
Kalorie
1035.4 kJ / 247.5 kcal
Białko
6.7 g
Węglowodany
26.2 g
Tłuszcz
14.2 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Błonnik
2.7 g
Sód
55.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy