Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 150 g harina 0000, un poco para espolvorear
- 100 g de harina integral
- ½ cucharadita de polvo de hornear
- 1 cucharadita de sal
- 150 g de manteca fría en trozos pequeños
- 50 g de agua fría
Relleno
- 250 g de agua
- 500 g de calabaza cortada en cubos
- 100 g de cebolla en cuartos
- 100 g de puerro en trozos
- 3 cebollas de verdeo en trozos (sólo la parte blanca)
- 1 diente de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 200 g choclo en granos cocido
- 250 g de queso cremoso en trozos
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
Armado
- manteca para enmantecar el molde
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1624 kJ / 388 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 22 g
Alternatywne przepisy
Tarta de jamón, queso y tomate
1 Std. 10 Min
Tarta soufflé de espinaca
1 Std.
Pastel de carne y calabaza
1 Std.
Tarta Pascualina
1 Std. 30 Min
Empanadas de humita
1 Std. 30 Min
Polenta cremosa con salsa boloñesa
1 Std. 25 Min
Pastel de pollo y batata extra dulce
1 Std.
Soufflé de calabaza
1 Std.
Bizcochuelo de vainilla
40min
Budín de naranja
1 Std.
Budín de mandarinas
55 min
Chipa
30min