Fiskur og kartöflur með tómatsalsa

Fiskur og kartöflur með tómatsalsa

5.0 3 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 skammtar

Składniki

  • kartöflur cut in pieces (3-4 cm)
    800 g
  • ólífuolía plus extra for greasing
  • hvítur fiskur (roðlaus) (120-200 g each)
    6 bitar
  • salt adjust to taste
  • laukur cut in halves
    150 g
  • hvítlauksrif
    1
  • gulrætur cut in pieces
    100 g
  • ólífuolía
    30 g
  • hvítvín (opcjonalnie)
    50 g
  • tómatar cut in pieces
    400 g
  • svartur pipar
    ½ tsk
  • salt
    1 tsk
  • vatn
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 skammtur

Białko 33 g
Kalorie 1269 kJ / 302 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 3.4 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie