Lax og kúskús á suðrænan máta

Lax og kúskús á suðrænan máta

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 skammtar

Składniki

  • ferskt rósmarín aðeins laufin
    2 stönglar
  • ferskt timían aðeins laufin
    2 stönglar
  • steinseljulauf, fersk
    3 stönglar
  • sítróna Zest og safi, enginn hvítur steinn, auk auka fleyga til að þjóna
    ½
  • hvítlauksrif
    2
  • vorlaukur snyrt og skorin í bita
    70 g
  • sólþurrkaðir tómatar
    9
  • salt auk viðbótar við árstíð
    1 tsk
  • hvítur pipar, malaður auk viðbótar við árstíð
    ½ tsk
  • kúskús
    220 g
  • laxabitar, roðlausir (u.þ.b. 150 g hver)
    4
  • salt
    tsk
  • hvítur pipar, malaður
    tsk
  • heitt vatn
    500 g
  • ólífuolía
    2 tsk
  • grænmetiskraftur (sjá ráð)
    1 tsk

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 skammtur

Sód 982.4 mg
Białko 40.8 g
Kalorie 2310.3 kJ / 550 kcal
Tłuszcz 22.9 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 6.2 g
Węglowodany 43.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie