Laxa- og fennel risotto

Laxa- og fennel risotto

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 skammtar

Składniki

  • parmesan ostur í bitum (3 cm)
    40 g
  • sítróna aðeins börkurinn
    ½
  • skallotlaukur
    50 g
  • hvítlauksrif
    1
  • fennelrót skorin í bita
    150 g
  • ólífuolía
    20 g
  • risotto grjón (Arborio)
    320 g
  • hvítvín
    100 g
  • vatn
    700 g
  • grænmetiskraftur (sjá ráð)
    1 msk
  • svartur pipar
    1 tsk
  • laxabitar, roðlausir (u.þ.b. 150 g hver), skorið í bita (u.þ.b. 3 cm)
    3
  • ósaltað smjör í bitum
    20 g
  • fennel lauf til að skreyta
    1 stöngull

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 skammtur

Sód 424.1 mg
Białko 33.7 g
Kalorie 2738.3 kJ / 652 kcal
Tłuszcz 27.6 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 9.7 g
Węglowodany 65.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie