Mangó- og laxaskál

Mangó- og laxaskál

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 skammtar

Składniki

  • sojasósa
    30 g
  • sykur
    10 g
  • hrísgrjónaedik
    30 g
  • sesamfræolía
    30 g
  • vatn
    1230 g
  • svört sesamfræ (sjá ráð)
    1 msk
  • chiliflögur, þurrkaðar
    ½ tsk
  • rauðkál skorið í bita
    120 g
  • þrílitt kínóa
    150 g
  • salt
    1 tsk
  • grasker, aldinkjötið afhýtt og skorið í teninga (2 cm)
    200 g
  • svartur pipar eftir smekk
  • frosnar grænar baunir (sjá ráð)
    250 g
  • lax (sashimi) skorinn í teninga (u.þ.b. 1 cm - sjá ráð)
    200 g
  • mangó, þroskað skorið í teninga (u.þ.b. 1 cm)
    1
  • avocado skorið í sneiðar
    1
  • vorlaukur í sneiðum, til skrauts
    1
  • kasjúhnetur til skrauts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 skammtur

Sód 1380 mg
Białko 27.9 g
Kalorie 2820.2 kJ / 671.5 kcal
Tłuszcz 37.6 g
Błonnik 14.8 g
Tłuszcz nasycony 6.4 g
Węglowodany 50.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie