Innbakaður lax

Innbakaður lax

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 skammtar

Składniki

  • graslaukur
    4 stönglar
  • steinseljulauf, fersk
    2 stönglar
  • ferskt dill aðeins laufin
    2 stönglar
  • laukur
    30 g
  • hvítlauksrif
    1
  • saltað smjör
    20 g
  • rjómi
    50 g
  • rjómaostur mjúkur
    250 g
  • salt
    1 hnífsoddur
  • svartur pipar
    2 hnífsoddur
  • sítrónusafi
    20 g
  • kapers síið vökvann frá (má sleppa)
    1 msk
  • laxabitar, roðlausir (u.þ.b. 150 g hvor), í bitum (u.þ.b. 5 cm)
    2
  • reyktur lax skorinn í bita (u.þ.b. 3 cm)
    150 g
  • smjördeig
    2 blað
  • eggjarauða létt pískuð, til að pensla
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 skammtur

Sód 937.8 mg
Białko 36.1 g
Kalorie 3378.8 kJ / 804.5 kcal
Tłuszcz 60.3 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 32.5 g
Węglowodany 29.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie