Pizza Margherita

Pizza Margherita

5.0 1 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 porsjoner

Składniki

Pizzadeig
  • "extra virgin" olivenolje pluss ekstra til smøring
  • vann rom temperatur
    220 g
  • sukker
    1 ts
    1 ts maltpulver, ikke-diastatisk
  • fersk gjær smuldret
    20 g
    2 ts tørrgjær, smuldret
  • hvetemel
    400 g
  • salt
    1 ts
Margherita topping
  • mozzarella delt i biter
    200 g
  • hakket tomat, på boks
    250 g
  • salt etter smak
    2 - 3 klype
  • "extra virgin" olivenolje
    1 ss
  • basilikumblader, ferske revet i mindre biter
    10 - 15

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Białko 20 g
Kalorie 2544 kJ / 607 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 78 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie