
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 hvitløksfedd
- 10 g vegetabilsk olje
- 750 g liten sjampinjong, fersk, delt i skiver
- ½ - 1 ts blandete urter, tørket (feks. herbes de Provence)
- ½ ts salt, pluss ekstra etter smak
- ¼ ts malt svart pepper, pluss ekstra etter smak
- 1 ½ ss hvetemel, pluss ekstra for dryssing
- 20 g smør
- 190 g melk, pluss ekstra for pensling
- 400 g butterdeig
- Wartości odżywcze
- na 1 porsjon
- Kalorie
- 1452 kJ / 347 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 4.1 g