Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ramita de perejil fresco, sólo las hojas
- 100 g de ajos, pelados
- 30 g de aceite de oliva
- 20 g de mantequilla sin sal, en trozos
- 30 g de jugo de limón
- 1 cucharada de sal
- 1 pizca de pimienta negra molida
- 1000 g de camarones grandes, pelados
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1109 kJ / 264 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Puré de papas
50min
Pollo al cilantro
35min
Arroz al cilantro
35min
Carne en su jugo
35min
Camarones en salsa de pimientos
25min
Pasta con camarones
35min
Camarones picantes con ajo y tomate cherry
35min
Camarones a la mantequilla de ajo
35min
Fetuccini con salsa Alfredo y camarones
1h
Puré de papa
50min
Camarones al ajillo
25min
Risotto de camarón y espárragos
45min