Pasta con albóndigas de carne

Pasta con albóndigas de carne

4.3 18 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porciones

Składniki

  • de queso parmesano en cubos, frío
    100 g
Albóndigas
  • de cebolla
    30 g
  • diente de ajo sin cáscara
    1
  • de perejil fresco sólo las hojas
    5 g
  • de rib-eye en trozos (2 cm), semi congelados
    400 g
  • de pan molido
    2 cdas
  • yema de huevo
    1
  • de sal kosher o al gusto
    1 cdita
  • de pimienta negra molida o al gusto
    1 pizca
Salsa
  • de aceite de oliva
    30 g
  • dientes de ajo sin cáscara
    5
  • de puré de jitomate frito
    1000 g
  • hojas de albahaca frescas
    10
  • de vino tinto
    100 g
  • de paprika
    1 cda
  • de sal kosher o al gusto
    1 cdita
Pasta con albóndigas
  • de agua
    1500 g
  • de sal gruesa o al gusto
    2 cdas
  • de pasta seca tipo fettuccine
    500 g
  • hojas de albahaca frescas para decorar

Wartości odżywcze na 1 porción

Kalorie 989 kcal / 4154 kJ
Białko 46 g
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 120 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Sód 3843 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...