Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio e cobertura
- 80 g sobras de pão partido em pedaços
- 30 g coentros
- 30 g manteiga
- 80 g farinha
- 600 g leite
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
Torta de bacalhau
- 250 g cebola
- 4 dentes de alho
- 50 g azeite, mais q.b. p/ regar
- 450 g bacalhau demolhado e desfiado, bem espremido
- 1000 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em cubos
- 800 g água
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1470 kJ / 352 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastéis de massa tenra
3h
Rolo de bacalhau
2h
Rolo de pescada e salmão
1h 15 min
Torta de bacalhau
1h
Bacalhau espiritual
50min
Empada de galinha
2h
Quiche Lorraine
45min
Tarteletes de bacon e cogumelos
55min
Soufflé de atum
1h 15 min
Tartes de alho-francês e cenoura
1h 15 min
Bacalhau à abade de Priscos
50min
Molho bechamel
15min