Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- manteca para enmantecar
- 210 g harina 0000 y un poco más para enharinar la fuente
- 5 huevos
- 210 g de azúcar
- 1 cucharadita de esencia de vainilla
- 50 g de aceite de girasol
- 15 g de polvo de hornear
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 253 kJ / 61 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 2 g
Alternatywne przepisy
Tarta de jamón y queso con masa licuada
40min
Tarta Pascualina
1 Std. 30 Min
Pan de nuez Uruguayo
1 godz. 5 min
Galletas de semillas
35min
Buñuelos de acelga
45 Min
Pepitas
55min
Peceto al vapor con salsa de tomate
2 Std.
Grisines integrales con sésamo
2 Std.
Postrecitos de dulce de leche
2h 20 min
Empanadas de bondiola a la barbacoa
1 Std. 25 Min
Alfajorcitos de maicena
1 Std. 50 Min
Chipa
30min