家常芋頭糕

家常芋頭糕

3.2 5 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
8 人份

Składniki

  • 在來米 浸泡2小時以 上,瀝乾備用
    250 克
  • (含蒸煮和料理用)
    1600 克
  • 需多備一些刷油用
    15 克
  • 蝦米
    25 克
  • 油蔥酥
    20 克
  • 1 茶匙
  • 白胡椒粉
    ½ 茶匙
  • 芋頭 去皮,切塊(約3公分)
    450 克

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 4.7 g
Kalorie 1083.2 kJ / 259.1 kcal
Tłuszcz 3.4 g
Błonnik 2.865 g
Węglowodany 52.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...