蛤蜊蒸絲瓜

蛤蜊蒸絲瓜

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 人份

Składniki

  • 絲瓜 去皮、切塊(約3公分)
    250 克
  • 新鮮蛤蜊,已吐沙,洗淨 (需先泡入鹽水吐沙1小時)
    300 克
  • 切段
    10 克
  • 切絲
    10 克
  • 高湯 (蔬菜或蛤蜊風味)
    50 克
    50 克 水
  • 米酒
    1 大匙
  • ½ 茶匙
  • (蒸煮用)
    500 克

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 4.33 g
Kalorie 195 kJ / 46 kcal
Tłuszcz 0.33 g
Błonnik 0.49 g
Węglowodany 4.32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...