Urządzenia i Akcesoria
蛤蜊蒸絲瓜
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 人份
Składniki
-
絲瓜 去皮、切塊(約3公分)250 克
-
新鮮蛤蜊,已吐沙,洗淨 (需先泡入鹽水吐沙1小時)300 克
-
蔥 切段10 克
-
薑 切絲10 克
-
50 克 水高湯 (蔬菜或蛤蜊風味)50 克
-
米酒1 大匙
-
鹽½ 茶匙
-
水 (蒸煮用)500 克
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 人份
Białko
4.33 g
Kalorie
195 kJ /
46 kcal
Tłuszcz
0.33 g
Błonnik
0.49 g
Węglowodany
4.32 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
美善品多功能料理機基礎食譜
191 Przepisów
Tajwan
Tajwan