Dinkel-Vollkornbrötchen

Dinkel-Vollkornbrötchen

4.5 2.8K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
12 Stück

Składniki

  • Dinkelkörner
    300 g
  • Mehl Type 405 und etwas mehr zum Bearbeiten
    400 g
  • Wasser
    500 g
  • Hefe (1 Würfel)
    40 g
  • Backpulver
    1 Pck.
  • Honig
    1 TL
  • Sonnenblumenkerne
    40 g
  • Haferflocken
    50 g
  • Leinsamen
    20 g
  • Salz
    2 ¼ TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 10 g
Kalorie 1040 kJ / 248 kcal
Tłuszcz 3 g
Błonnik 5.3 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...