Urządzenia i Akcesoria
Dinkel-Vollkornbrötchen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
12 Stück
Składniki
-
Dinkelkörner300 g
-
Mehl Type 405 und etwas mehr zum Bearbeiten400 g
-
Wasser500 g
-
Hefe (1 Würfel)40 g
-
Backpulver1 Pck.
-
Honig1 TL
-
Sonnenblumenkerne40 g
-
Haferflocken50 g
-
Leinsamen20 g
-
Salz2 ¼ TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
10 g
Kalorie
1040 kJ /
248 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
5.3 g
Węglowodany
42 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Brot & Brötchen
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Karotten-Walnuss-Brot
2 godz.
Dinkel-Körner-Brot
2 godz. 50 min
Dinkel-Buchweizenschrot-Brot
1 godz. 30 min
Dinkel-Körner-Brot
1 godz. 30 min
Weizen-Roggen-Brötchen
2 godz. 15 min
Dinkel-Buttermilch-Brot
2 godz. 30 min
Bürgermeisterbrot (Dinkel-Buchweizen-Brot)
1 godz. 30 min
Dinkel-Möhren-Brot
1 godz. 40 min
Körnerbrötchen
2 godz. 50 min
Körnerbrot
1 godz. 40 min
Dinkel-Quark-Brötchen
45 min
Körner-Bürli
12 godz.