Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa
- 1 cda de aceite de ajonjolí tostado
- 100 g de salsa de soya
- 25 g de vinagre de arroz
- 5 - 10 gotas de salsa Tabasco
- 1 cdita de ajonjolí tostado
Masa para dumpling
- 200 g de agua
- 150 g de harina de trigo
-
40
g de fécula de maíz y un poco más para espolvorear
lub 40 g de almidón de tapioca - ½ cdita de sal
- 20 g de agua fría
Relleno
- 5 - 10 g de jengibre
- 50 g de cebolla de cambray, en trozos
- 150 g de camarón crudo, pelado
- 1 cda de aceite de ajonjolí tostado
-
2
cda de sake
lub 2 cda de jerez - 30 g de salsa de soya
- 1 pizca de pimienta negra molida
Armado y cocción
- 1 zanahoria, cortada en 20 rebanadas delgadas
- 200 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 20 porciones
- Kalorie
- 4640 kJ / 1100 kcal
- Białko
- 60 g
- Węglowodany
- 160 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ramen japonés
1 Std. 40 Min
Arroz frito
40min
Gyoza (dumplings)
1h 30min
Gyozas japonesas
50min
Roast beef con salsa de mandarina
45min
Sushi California
1h
Pay Marroquí de pato, chabacanos y piñones
50min
Camarones con chicharrón y salsa de mango
40min
Rompope de nuez
20min
Mole amarillo
35min
Dumplings de camarones (Xia jiao)
1 Std. 15 Min
Brownies a la Mexicana
40min