Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa
- 1 cda de aceite de ajonjolí tostado
- 100 g de salsa de soya
- 25 g de vinagre de arroz
- 5 - 10 gotas de salsa Tabasco
- 1 cdita de ajonjolí tostado
Masa para dumpling
- 200 g de agua
- 150 g de harina de trigo
-
40
g de fécula de maíz y un poco más para espolvorear
lub 40 g de almidón de tapioca - ½ cdita de sal
- 20 g de agua fría
Relleno
- 5 - 10 g de jengibre
- 50 g de cebolla de cambray, en trozos
- 150 g de camarón crudo, pelado
- 1 cda de aceite de ajonjolí tostado
-
2
cda de sake
lub 2 cda de jerez - 30 g de salsa de soya
- 1 pizca de pimienta negra molida
Armado y cocción
- 1 zanahoria, cortada en 20 rebanadas delgadas
- 200 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 20 porciones
- Kalorie
- 4640 kJ / 1100 kcal
- Białko
- 60 g
- Węglowodany
- 160 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gohan
45min
Arroz para sushi
40min
Arroz jazmín al vapor con té limón
40min
Arroz jazmín con coco
50min
Conchas Gourmet
3h 15 min
Ramen japonés
1h 40min
Dumplings de camarones (Xia jiao)
1h 15 min
Tortillas de harina caseras
1h
Conchas de pueblo con nata y mermelada
50min
Rollos primavera de camarón con salsa agridulce
1h 15 min
Hot cakes soufflé (Japoneses)
40min
Gyoza (dumplings)
1h 30min