Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Schokoladenkuchen
- 4 Eier, getrennt
- 100 g Zucker
- 125 g Zartbitter-Schokolade (50% Kakao), in Stücken (2 cm)
- 125 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 100 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 1 TL Backpulver (5 g)
- 600 g Wasser
Schlagsahne und Schokoladen-Ganache
- 315 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt, gekühlt
- 80 g Zartbitter-Schokolade (50% Kakao), in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2863 kJ / 684 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 51 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Apfelkuchen mit Schaum
1 Std. 15 Min
Cookie-Torte
1 Std.
Einhorn-Torte
4 godz. 10 min
Zitronenkuchen
2hod.
Schokokuchen
1 Std.
Schokoladentorte
2 godz. 15 min
Kinderleichte Erdbeertorte
4 Std. 20 Min
Mandel-Vanille-Torte
2hod.
Cappuccinotorte
2hod.
Lauwarmer Schokoladenkuchen
1 Std. 15 Min
Buttercreme
5 Min
Schoko-Schokokuchen
2 Std. 30 Min