Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1750 g água
-
600
g couve coração cortada em tiras
lub 600 g couve-lombarda cortada em tiras - 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 150 g cenoura
-
150
g tomate em pedaços
lub 150 g polpa de tomate - 30 g azeite
- 100 g bacon em cubos
- 150 g vinho branco
- 100 g entremeada
- 250 g entrecosto cortado em pedaços pequenos
- 1 folha de louro
-
2
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 2 cubos de caldo de legumes - 1 malagueta seca
- 1 farinheira
- ½ chouriço de carne cortado às rodelas
- 1 chouriço de sangue
- 1000 g feijão-manteiga cozido e escorrido
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3018.8 kJ / 721.5 kcal
- Białko
- 29.7 g
- Węglowodany
- 46.9 g
- Tłuszcz
- 45 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.5 g
- Błonnik
- 12.2 g
- Sód
- 516.3 mg
Alternatywne przepisy
Carne de porco em vinha d’alhos
48 Std.
Feijoada de porco com feijão-preto
12 Std. 50 Min
Grão à alentejana
1 Std. 15 Min
Sopa da pedra
1sa 30 dk
Caldo-verde
40 dk
Favas guisadas
50 Min
Cozido à portuguesa
1h 35min
Rancho
2 Std. 45 Min
Jardineira de carne
1 Std. 5 Min
Feijoca com entrecosto
1sa
Favas com chouriço
45 Min
Feijoada à transmontana
45 Min