Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolo
- Manteiga q.b. p/ untar
- 260 g farinha tipo 55
- 1 c. chá de bicarbonato de sódio
- 1 ½ c. chá de fermento p/ bolos
- ½ c. chá de sal
- 1 ½ c. chá de canela em pó
- 100 g noz
- 340 g cenoura cortada em pedaços
- 300 g açúcar
- 4 ovos
- 100 g óleo
- 2 c. chá de essência de baunilha
Creme
- 230 g açúcar
- 60 g manteiga à temperatura ambiente
- 230 g queijo-creme
- 1 c. chá de essência de baunilha
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2157.2 kJ / 515.6 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 358.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chiffon de laranja
1sa 30 dk
Bolo de abóbora, laranja e cardamomo
1h 45min
Tarte de maçã e pêra
2h
Bolo de noz e café
1 Std. 10 Min
Bolo de ananás
2h
Bolo de coco sem farinha
35 dk
Bolo cassata
40 dk
Tarte de pera e amêndoa
1 godz. 20 min
Bolo de maçã reineta
1sa 30 dk
Bolo de noz, cenoura e canela
1 Std. 40 Min
Bolo de chocolate e noz
1sa
Bolo de banana e noz
50 Min