Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em rodelas (0.5 cm)
- 400 g mistura de legumes (ex.: abóbora, cenoura, bolbo de aipo, ervilhas, couve-flor, brócolos, mandioca) cortados, se necessário, em pedaços pequenos
- 1 - 1 ½ c. chá de sal
- 350 g leite
- 30 g manteiga
- 1 pitada de noz-moscada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 694 kJ / 165 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Couve-flor gratinada
50min
Filetes de peixe com legumes em papelote
1h 10min
Cuscuz de laranja com salmão ao vapor
35min
Fricassé de pescada
1h 10min
Pão rústico
2h
Farinha de cereais ou de leguminosas
5min
Cuscuz com legumes
1h 15min
Creme verde
30min
Puré de grão com filetes de linguado
24h
Waffles de batata-doce e tomilho com molho de tomate
40min
Esparregado
20min
Molho bechamel
15min