Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 cucharadas de caramelo líquido
- 250 g de turrón de Jijona blando (1 tableta) en trozos
- 500 g de leche
- 50 - 100 g de azúcar (opcjonalnie)
- 4 huevos
- 500 g de agua
- 300 - 500 g de nata montada
- 1 - 2 cucharadas de crocanti de almendra para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1924 kJ / 460 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 32.2 g
- Tłuszcz
- 31.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.9 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 88.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flan de chocolate blanco
12 Std. 20 Min
Tarta de chocolate blanco
8h 15min
Panna cotta de turrón de Jijona
3h 10min
Tarta de turrón
1h 20min
Flan de café
4h 20min
Pudin de arroz con leche y galletas de canela
3 Std. 20 Min
Flan de licor de café
5h 15min
Tarta de manzana y flan
3 Std. 20 Min
Tarta de galletas, crema pastelera y chocolate
4 godz. 30 min
Tarta de manzana con glaseado de albaricoque
1h 10min
Pastel rápido de queso al caramelo
4h 20min
Tarta de queso estilo "La Viña"
2h