Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 cucharadas de caramelo líquido
- 250 g de turrón de Jijona blando (1 tableta) en trozos
- 500 g de leche
- 50 - 100 g de azúcar (opcjonalnie)
- 4 huevos
- 500 g de agua
- 300 - 500 g de nata montada
- 1 - 2 cucharadas de crocanti de almendra para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1924 kJ / 460 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 32.2 g
- Tłuszcz
- 31.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.9 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 88.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse de turrón con galleta crujiente de cereales y chocolate
1h 20 min
Tarta de chocolate blanco
8 Std. 15 Min
Panna cotta de turrón de Jijona
3h 10min
Flan de avellanas
5h 15min
Tarta de turrón
1h 20 min
Tarta flan de galletas y plátano
4 Std. 30 Min
Tarta mousse de piña
6 Std. 30 Min
Natillas de chocolate
1h 20 min
Flan de chocolate blanco
12h 20min
Tarta de galletas, crema pastelera y chocolate
4 Std. 30 Min
Pudin de arroz con leche y galletas de canela
3h 20 min
Pastel rápido de queso al caramelo
4 Std. 20 Min