Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 gramů sýru Gruyére, na kousky
- 500 gramů vody
- 1 květák (cca 1000 gramů), rozdělený na růžičky
- 50 gramů hladké mouky
- 40 gramů másla
- 500 gramů mléka
- ½ čajové lžičky soli, plus extra to taste
- 2 špetky bílého pepře, mletého, plus extra to taste
- 1 - 2 špetky muškátového oříšku, strouhaného (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porce
- Kalorie
- 1273 kJ / 305 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 5.1 g
Alternatywne przepisy
Dušená mrkev
20min
Zapečené brambory s kysaným zelím a uzeným masem
1h 20min
Brokolice s bramborami a sýrovou omáčkou
55min
Soté se žampiony, cuketou a sušenou šunkou
25min
Dušený špenát
25min
Zapečené brambory s květákem a parmazánem
1h
Květákovo-sýrové placičky
35min
Brokolice v jemné cizrnové omáčce
40min
Kapustovo-pórkové roládky z lososa
30min
Uzené maso na kapustě s bramborami a sýrovou omáčkou
1h
Brokolice s těstovinami a ančovičkami
25min
Treska s kroupotem
50min