Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 gramů cibule, napůl
- 15 gramů vepřového sádla
- 100 gramů klobásy, na kolečka
- 200 gramů brambor, typu A, na kostičky
- ½ čajové lžičky soli
- 1 špetka mletého černého pepře
- 1200 gramů vody
- 200 gramů kysaného zelí, překrájeného
- 2 vejce, rozšlehaná
- 150 gramů smetany ke šlehání, min. 33 % tuku
- 1 polévková lžíce sušené majoránky
- 1 polévková lžíce čerstvé petržele, jen lístky, nasekané
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 1375.9 kJ / 328.9 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 26.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.8 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 871.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Boršč aneb červená polévka
1h 15min
Frankfurtská polévka
30min
Eintopf se zelím a kroupami
1h
Fazolová polévka s klobásou
35min
Kulajda
40min
Polévka ze žluté čočky s masovými kuličkami a dezert Solero
40min
Brynzové halušky
55min
Kokotky s polévkou s masovými kuličkami
40min
Turecká nevěstina polévka
50 Min
Fazolková polévka s koprem a vejcem
30min
Zelňačka
25min
Česneková krémová polévka se šlehačkou a opečenými krutony
1h