Pasta pomodoro, prosciutto e salame piccante

Pasta pomodoro, prosciutto e salame piccante

4.5 65 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • 70 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
  • 100 g di salame chorizo a fettine (1 cm)
  • 100 g di prosciutto crudo a cubetti (1 cm)
  • 120 g di cipolle a metà
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 400 g di polpa di pomodoro in scatola (con il suo liquido)
  • ½ cucchiaino di sale
  • 600 g di acqua
  • ½ cucchiaino di origano secco
  • 350 g di penne rigate o altro tipo di pasta corta rigata

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 455 kcal / 1905.4 kJ
Białko 15.3 g
Tłuszcz 30.2 g
Węglowodany 55.3 g
Błonnik 5.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...