抹茶蛋黄酥

抹茶蛋黄酥

2.5 10 rating
Przygotowanie 1 godz. 10 min
Czas całkowity 2 godz.
12 颗

Składniki

馅心
  • 咸蛋黄 烘焙专用
    12 颗
  • 红豆沙 选择水洗豆沙,烘焙专用
    180 克
酥皮
  • 中筋面粉
    150 克
  • 黄油
    50 克
  • 牛奶
    90 克
  • 糖粉
    30 克
  • 抹茶粉
    15 克
油酥
  • 低筋面粉
    60 克
  • 黄油
    60 克
  • 抹茶粉
    5 克
组合
  • 黑芝麻 装饰用
    5 克
  • 鸡蛋(约53-63克) 打散,涂抹用
    1 颗

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 颗

Sód 74.7 mg
Białko 3 g
Kalorie 1178.2 kJ / 281.6 kcal
Tłuszcz 12.7 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 7.1 g
Węglowodany 39.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...