Urządzenia i Akcesoria
抹茶蛋黄酥
Przygotowanie 1 godz. 10 min
Czas całkowity 2 godz.
12 颗
Składniki
馅心
-
咸蛋黄 烘焙专用12 颗
-
红豆沙 选择水洗豆沙,烘焙专用180 克
酥皮
-
中筋面粉150 克
-
黄油50 克
-
牛奶90 克
-
糖粉30 克
-
抹茶粉15 克
油酥
-
低筋面粉60 克
-
黄油60 克
-
抹茶粉5 克
组合
-
黑芝麻 装饰用5 克
-
鸡蛋(约53-63克) 打散,涂抹用1 颗
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 颗
Sód
74.7 mg
Białko
3 g
Kalorie
1178.2 kJ /
281.6 kcal
Tłuszcz
12.7 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
7.1 g
Węglowodany
39.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
茶味花香
10 Przepisów
Chiny
Chiny