Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa prévia
- 50 g isco (massa mãe de trigo)
- 50 g farinha tipo 65
- 50 g farinha de trigo integral
- 100 g água filtrada
Pão
- 220 g água
- 370 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 50 g farinha de centeio tipo 70
- 10 g sal
- Azeite q.b. p/ untar
- Wartości odżywcze
- na 100 unidade
- Kalorie
- 3812 kJ / 912 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 190 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguetes
15h
Pão com azeitonas
6 godz.
Coroa de espelta
4 Std.
Tranças de sementes de papoila
14 Std. 30 Min
Bijoux de trigo e centeio
15h 20min
Bijoux de espelta
14 Std. 30 Min
Pão de centeio e banha
16 Std. 10 Min
Pãezinhos de muesli
15h 30min
Pão de mistura de centeio e ervas
14 Std. 30 Min
Carcaças de espelta
23 godz. 40 min
Nuvem de espelta
16 Std. 30 Min
Pão de mafra com massa-mãe
21h