Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g queijo parmesão cortado em pedaços
- 30 g pinhões
- 1 dente de alho (opcjonalnie)
- 80 g folhas de manjericão
- 150 g azeite
- ½ c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 2223.4 kJ / 531.4 kcal
- Białko
- 10.1 g
- Węglowodany
- 2.5 g
- Tłuszcz
- 54.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.1 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 648.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia de alecrim e tomate seco
1h 20 min
Risoto de abóbora, tomate seco e espinafres
45min
Fritata com pesto de coentros e queijo de cabra
30min
Molho de tomate
35 Min
Guacamole
5 min
Húmus de manjericão
20 min
Pesto de rúcula e noz
5 min
Pesto de espinafres e amêndoa
5 min
Pesto de beterraba assada com amêndoa
30min
Húmus de beterraba
5 min
Risoto de espargos e açafrão
35 Min
Húmus
10 min