Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g ervilhas congeladas
- 200 g cebola cortada em pedaços
- 1 dente de alho
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de açúcar
- 750 g água
- 20 g coentros
- 30 g manteiga
- 1 c. sopa de natas p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 639.1 kJ / 152.7 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 4.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 7.9 g
- Sód
- 303.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de agrião e curgete
35 dk
Creme de couve-flor
45 Min
Creme de feijão-branco com espinafres
30 Min
Creme de ervilhas da avó Adília
35 dk
Creme de brócolos e amêndoa
35 dk
Sopa de alho-francês com croutons
55 Min
Creme de ervilhas e rúcula
45 Min
Creme de couve-flor e manjericão
45 Min
Creme de espinafres
40 dk
Creme de ervilhas e hortelã
35 dk
Sopa de alface
35 dk
Creme de abóbora e hortelã
40 dk