Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelado
- 450 g avelã torrada
- 500 g leite gordo
- 300 g natas
- ½ vagem de baunilha, só as sementes
- 150 g açúcar
- 6 gemas de ovo
- 1 pitada de sal
- 15 g cacau em pó
- 5 g rum
Chantilly
- 20 g açúcar
- 400 g natas c/ 35% de gordura, bem frias
- 4 - 5 gotas de sumo de limão
Molho de chocolate
- 100 g natas
- 100 g chocolate p/ culinária
- 10 g rum
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 5436 kJ / 1301 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 114 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta merengada com chantilly e framboesa
45min
Mousse de chocolate branco com aquafaba
3 Std.
Meia-lua de baunilha e caramelo
6h 25min
Crepes com salmão e queijo-creme
55 min
Salada de feijão-verde
45min
Tarteletes de cogumelos
35 min
Caçarola de batata-doce e marshmallow
1h
Wraps de alface com frango e molho de caril e coco
40 min
Pudim de alperce com chantilly e praliné de amêndoa da Débora Cabral
3 Std. 30 Min
Sorvete de toranja e morango
8 Std. 30 Min
Bolacha com morangos e chantilly
45min
Bebida de café com abóbora
20 min