Gelado de avelã com chocolate quente e chantilly
TM6 TM5

Gelado de avelã com chocolate quente e chantilly

4.7 (3 oceny)

Składniki

Gelado

  • 450 g avelã torrada
  • 500 g leite gordo
  • 300 g natas
  • ½ vagem de baunilha, só as sementes
  • 150 g açúcar
  • 6 gemas de ovo
  • 1 pitada de sal
  • 15 g cacau em pó
  • 5 g rum

Chantilly

  • 20 g açúcar
  • 400 g natas c/ 35% de gordura, bem frias
  • 4 - 5 gotas de sumo de limão

Molho de chocolate

  • 100 g natas
  • 100 g chocolate p/ culinária
  • 10 g rum

Wartości odżywcze
na 1 dose
Kalorie
5436 kJ / 1301 kcal
Białko
21 g
Węglowodany
47 g
Tłuszcz
114 g
Błonnik
7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy