Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 Knoblauchzehen, halbiert
- 60 g Öl, etwas mehr zum Einfetten
- 1 TL Salz
- 25 g Wasser
- 400 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr zum Bemehlen
- 20 g frische Germ
- 300 g Milch
-
500 - 700
g Butterschmalz
lub 500 - 700 g Frittieröl
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1517 kJ / 363 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Knoblauch-Kartoffel-Puffer
45 Min
Leberpastete im Glas
4h
Macaron-Schalen (Step-by-Step)
1h 30min
Schokoladen-Macarons mit Orangen-Schokoladen-Ganache
2h 30min
Extrawurst
14h 10min
Bananen-Joghurt-Ganache für Macarons
3h 10min
Kümmelbraten mit Serviettenknödeln und Erdäpfelsalat
3h 10min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1h
Punschkrapferl
1h 5 min
Churros
1h 15min
Zuckerreinkerl
2h 50 min
Mini-Schaumrollen
1h 40min