Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 Knoblauchzehen, halbiert
- 60 g Öl, etwas mehr zum Einfetten
- 1 TL Salz
- 25 g Wasser
- 400 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr zum Bemehlen
- 20 g frische Germ
- 300 g Milch
-
500 - 700
g Butterschmalz
lub 500 - 700 g Frittieröl
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1517 kJ / 363 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eiernockerl
30 Min
Stoßsuppe mit Erdäpfelgröstl
35 Min
Eierwurst
14 Std. 30 Min
Champignonwurst
14 Std.
Extrawurst
14h 10min
Churros
1 Std. 15 Min
Käse-Leberkäse
14h 15min
Grammelpogatscherl
1h 10min
Palatschinken
45 Min
Frittierte Hühnernuggets
30 Min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1h
Langos klassisch
1 Std. 30 Min