![Frozen Coconut Lime Cake Frozen Coconut Lime Cake](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3AC090BE-DABB-4E6C-BB52-F8219CD33FCC/Derivates/5E6059FD-0887-4FFF-847B-31B37A97F858.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crust
- 6 oz macadamia nuts
- 5 oz pecans
- 4 oz pitted dates
- ½ tsp vanilla extract
- ⅛ tsp salt
Coconut Lime Filling
- 6 ½ oz avocados, peeled, pitted (approx. 2 lg.)
- 6 oz lime juice
- 5 oz agave syrup
- 5 oz coconut oil
- 2 oz coconut cream
- 2 tsp vanilla extract
- 1 pinch salt
- unsweetened shredded coconut, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1640 kJ / 392 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 49 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hummus
10 min
Baked Falafel with Jalapeño Tahini Sauce
50min
Overnight Chocolate Chia Pudding
8h
Miso Mushroom Toast with Tahini Yogurt
45 min
Lentil Hummus
10 min
Avocado Coconut Ice Cream
8h 15 min
Paleo Chocolate Chip Cookies
40 min
Chevre (Matthew Kenney)
22h 5min
Matcha Wreath Cookies
1 godz.
Dairy Free Tzatziki
15 min
Vegan "Crab" Cakes
1 godz. 10 min
Paleo Lemon Poppy Seed Madeleines
50min