Caramel Parfait
TM6

Caramel Parfait

4.3 (3 oceny)

Składniki

Caramel Sauce

  • 250 g granulated sugar
    lub Demerara sugar
  • 200 g double cream
  • 1030 g water
  • 30 g unsalted butter, cold, cut in 1 piece (6 cm x 4 cm x 1 cm)
  • 1 tsp lemon juice (see tip)
  • 15 g vinegar

Parfait and Assembly

  • 80 g roasted peanuts, salted
  • 500 g double cream
  • 5 egg yolks, from medium eggs

Wartości odżywcze
na 1 slice
Kalorie
1801 kJ / 430 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
28 g
Tłuszcz
33 g
Błonnik
0.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy