Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Azeite q.b. p/ untar
- 400 g água fria
- 10 g fermento de padeiro fresco
- 10 g mel
- 500 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 100 g farinha de centeio tipo 70
- 2 c. chá de sal
- 1 c. chá de mistura de especiarias p/ pão (ver dica) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 900 g
- Kalorie
- 9175.1 kJ / 2192.9 kcal
- Białko
- 80 g
- Węglowodany
- 443.5 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 38.5 g
- Sód
- 4684.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão de trigo sarraceno e centeio com sementes
2h
Pão com sementes e aveia
5 Std. 30 Min
Bijoux de trigo e centeio
15 Std. 20 Min
Pães de girassol e linhaça
20 Std. 10 Min
Pão duplo de centeio e espelta
Brak ocen
Pão rústico suíço
25h 20min
Pão de mistura de centeio e ervas
14 Std. 30 Min
Carcaças de espelta
23 godz. 40 min
Pão de espelta com sementes de abóbora
15h 45min
Pão de lavrador
16 godz. 15 min
Mix para pão integral e pão
24h
Pão branco
15 Std.