Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolo
- Manteiga q.b. p/ untar
- 9 ovos
- 150 g açúcar
- 40 g cacau em pó
- 150 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
Recheio
- 3 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ demolhar
- 380 g leite condensado
- 100 g natas
- 50 g leite em pó
- 300 g framboesas
Ganache
- 100 g natas
- 200 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1871.5 kJ / 447.3 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 54.2 g
- Tłuszcz
- 21.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.8 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 149 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte de amêndoa
1h 30min
Torta de café
2 Std. 30 Min
Cheesecake de laranja
9 Std.
Mousse de chocolate branco e morango para 8
2 Std. 10 Min
Tarte de framboesa
1 Std. 10 Min
Semifrio de coco
4 Std. 20 Min
Bolo com recheio de champanhe
55 min
Creme de limão com morangos
10 Min
Brigadeiros de colher
2 Std. 30 Min
Pão-de-ló de chocolate
1 Std.
Bolo de ananás Retro na Varoma
1 Std.
Pudim de ovos
45 Min