Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g avelã
- 130 g amêndoa
- 9 claras de ovo
- 220 g manteiga à temperatura ambiente, mais q.b. p/ untar
- 350 g açúcar mascavado escuro
- 70 g cacau em pó
- 10 g café solúvel em pó
- 9 gemas de ovo
- 125 g chocolate p/ culinária partido em pedaços pequenos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1464 kJ / 350 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de chocolate sem farinha
1 Std. 45 Min
Brownies sem açúcar
2h
Piza de alho assado com brócolos e mozarela
1h 25min
Bolo de chocolate sem farinha
40 Min
Bolo de chocolate
40 Min
Bolo de chocolate sem glúten
45 Min
Bolo de chocolate e coco
40 Min
Bolo de cenoura com ganache de chocolate
1 Std.
Cobertura de chocolate e avelã
1 Std.
Bolo de chocolate e banana com coulis de morango
1h 20min
Bolo de chocolate vegan
45 Min
Bolo com cobertura de chocolate
1h 15 min