![Brioche Brioche](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1B3B6AC3-6818-40FA-ADD0-863A81B63E28/Derivates/08162348daa54a6005889da35e1141e1c1c13294.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Milch
-
20
g frische Hefe (½ Würfel), zerkrümelt
lub 2 TL Trockenhefe (8 g) - 350 g Weissmehl, etwas mehr zum Bestäuben
- 4 Eier
- 60 - 100 g Zucker
- 1 TL Salz
- 170 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 1 Eigelb, verquirlt, zum Bestreichen
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 836 kJ / 200 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kichererbseneintopf mit Gemüse und Chorizo
45min
Toastbrot
3 godz.
Brioche
1 Std. 50 Min
Garam Masala (Gewürzmischung)
10min
Tikka-Paste
1 Std.
Schweizer Linzertorte
1 godz. 30 min
Weizenbrot Betty
4 godz. 35 min
Ruchbrot im Brattopf
2 Std. 25 Min
Trenette mit Pesto
45min
Pastateig
1 Std.
Apfelkuchen mit Streuseln (TM6)
2h 30min
Focaccia mit Oliven
2j 20 menit