Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Milch
-
20
g frische Hefe (½ Würfel), zerkrümelt
lub 2 TL Trockenhefe (8 g) - 350 g Weissmehl, etwas mehr zum Bestäuben
- 4 Eier
- 60 - 100 g Zucker
- 1 TL Salz
- 170 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 1 Eigelb, verquirlt, zum Bestreichen
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 836 kJ / 200 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sandwichbrot
3u.
Konditorcreme
15 min
Menü: Topinambursuppe, Beef Wellington mit Ofengemüse, Lebkuchentrifle
3u.
Toastbrot
3u.
Tarte Tatin
1 Std. 15 Min
Sandwichbrot
3u.
Brioche
1 Std. 50 Min
Polenta
1 Std.
4-Käse-Quiche
45 min
Focaccia mit Cherrytomaten
2 godz.
Rosmarin Focaccia
2 Std. 30 Min
Pastateig
1 Std.