Urządzenia i Akcesoria
Brioche
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 9 godz. 30 min
16 Scheiben
Składniki
-
Milch20 g
-
2 TL Trockenhefe, (8 g)frische Hefe (½ Würfel), zerkrümelt20 g
-
Weissmehl etwas mehr zum Bestäuben350 g
-
Eier4
-
Zucker60 - 100 g
-
Salz1 TL
-
Butter in Stücken, etwas mehr zum Einfetten170 g
-
Eigelb verquirlt, zum Bestreichen1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
5 g
Kalorie
836 kJ /
200 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sonntagszöpfe Zweierlei
2ωρ. 10 λεπτ.
Eclairs mit Kirschen
1ωρ. 15 λεπτ.
Toastbrot
3ωρ.
Streuselzopf
1ωρ. 30 λεπτ.
Ruchbrot im Brattopf
2ωρ. 25 λεπτ.
Konditorcreme
15 λεπτ.
Pastateig
1ωρ.
Focaccia mit Zwiebeln
2ωρ. 20 λεπτ.
Meringue
10 λεπτ.
Amarettini
1ωρ. 30 λεπτ.
Cantucci
1ωρ. 50 λεπτ.
Zuger Kirschtorte
4ωρ.