Urządzenia i Akcesoria
Gratin dauphinois
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 Portionen
Składniki
-
Knoblauchzehe1
-
Kartoffeln in dünnen Scheiben (2–3 mm)1200 g
-
Vollrahm400 - 500 g
-
Salz nach Belieben1 TL
-
Pfeffer, gemahlen nach Belieben1 Prise
-
Muskatnuss, gemahlen1 Prise
-
Gruyère (opcjonalnie) gerieben25 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
7 g
Kalorie
1710 kJ /
409 kcal
Tłuszcz
27 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Türkische Pizza - Lahmacun
1 Std. 10 Min
Älpler Magronen
45 Min
Hörnlisalat
30 Min
Älpler Magronen
45 Min
Apfelwähe
1 Std. 15 Min
Mini-Zwiebel-Küchlein
35 Min
Nidelwähe (Rahmkuchen)
45 Min
Weggli
2 Std. 5 Min
Schoggistängeli-Cake
1 Std. 10 Min
Käsewähe
50 Min
Zwiebel-Käsewähe
1 Std. 15 Min
Getränkter Zitronencake
1 Std. 30 Min