Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Farofa
- 30 g azeite
- 30 g óleo de dendê
- 130 g cebola cortada em pedaços
- 500 g farinha de mandioca
- 1 pitada de sal
Feijoada
- 300 g feijão preto seco
- 5 g salsa
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 20 g azeite
- 100 g bacon cortado em cubos
- 100 g chouriço cortado em rodelas
- 200 g orelha de porco cortada em pedaços
- 300 g entrecosto cortado em pedaços pequenos
- 500 g água
- 1 folha de louro
- 1 c. chá de sal
- Salsa q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3770 kJ / 902 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 94 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Błonnik
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz Natalino
55 min
Feijoada tradicional
13 Std. 25 Min
Feijão tropeiro
13 godz. 15 min
Pudim de leite condensado
4 Std.
Couve à mineira
20 min
Farofa
30min
Kibe assado
1h 20min
Caldo de feijão preto
13h 5min
Quibebe
35 min
Molho vinagrete
15 min
Tarte de carne com cerveja
1 Std. 40 Min
Arroz de linguiça e castanhas
30min