Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g azeite
-
400 - 500
g cebola branca cortada em fatias ou oitavos (1 cm)
lub 400 - 500 g cebola roxa cortada em fatias ou oitavos (1 cm) - 30 g água
- 1 pitada de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1264 kJ / 302 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 8.1 g
- Sód
- 428 mg
Alternatywne przepisy
Chutney de cebola roxa
24h
Saltear 200 g de cebola
20min
Saltear 200 g de cebola e alho
20min
Saltear 300 g de cebola
20min
Refogar 200 g de cebola
25min
Risoto com cebola caramelizada
1h
Saltear 350 g de chalota
Brak ocen
Cebola caramelizada com queijo de cabra
1h
Refogar 200 g de cebola e alho
20min
Saltear camarão
15min
Saltear pimento vermelho com cebola
25min
Saltear 300 g de cogumelos frescos
25min