Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g óleo de girassol, mais q. b. para untar
- 200 g farinha de trigo, mais q. b. para enfarinhar
- 200 g leite de coco
- 5 ovos médios, em temperatura ambiente
- 200 g açúcar
- 100 g coco seco ralado
- 1 pitada sal
- 1 c. sopa fermento químico em pó
- 80 g chocolate granulado
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 1777 kJ / 425 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 119 mg
Alternatywne przepisy
Pavê de morango
2 godz. 45 min
Bolo pão de mel
50min
Brigadeiro de colher
20min
Bolo de coco gelado
1h
Bolo nega maluca
1h 5min
Bolo de fubá com iogurte e goiabada
1 Std. 10 Min
Torta rápida de linguiça e queijo Minas
1h 20min
Fatias húngaras
1h 50 min.
Pão de batata recheado
1 Std. 25 Min
Molho vinagrete
15min
Bolo de milho cremoso
45min
Bolo cremoso de coco
2 godz. 45 min