Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g azeite
-
200 - 300
g cebola castanha cortada em fatias
lub 200 - 300 g cebola roxa cortada em fatias
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1030 kJ / 246 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 22 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saltear 200 g de cebola
20 min
Saltear 200 g de cebola e alho
20 min
Saltear 300 g de cebola
20 min
Refogar 200 g de cebola
25 Min
Saltear 250 g de chalota
20 min
Arroz agulha
35 min
Refogar 250 g de chalota
25 Min
Arroz carolino com refogado de alho
40 min
Refogar 350 g de chalota
25 Min
Refogar 200 g de cebola e alho
20 min
Cozer 200-600 g de batata ou batata-doce
40 min
Ninhos de esparguete com almôndegas de lentilhas
1h 5min