Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de tocino, cortado en 3 cm
- 40 g de aceite vegetal
- 60 g de harina de trigo
- 40 g de mantequilla, a temperatura ambiente
- 600 g de filete de res, en cubos (3 cm)
- 200 g de vino tinto, para cocinar
- 400 g de puré de tomate
- 250 g de agua
- 1 cubito de cubo de caldo de res (para 0,5 l.)
- 200 g de cebolla blanca, en gajos (1 cm)
- 1 cdita de sal fina, al gusto
- 1 cdita de pimienta negra recién molida, al gusto
- 150 g de papas, en cubos (2-3 cm)
- 100 g de zanahorias, en rebanadas (1 cm)
- 200 g de champiñones, en mitades
- 1 cdita de tomillo seco
- 1 cdita de orégano seco
- 10 g de perejil fresco, sólo las hojas
- Wartości odżywcze
- na 1 porciones
- Kalorie
- 2426 kJ / 578 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1561 mg
Alternatywne przepisy
Estofado de res
1 godz. 40 min
Estofado de carne en salsa de mostaza y champiñones
35 dk
Puré de papas
50 dk
Puré de papa
50 dk
Adobo con carne
50 dk
Stroganoff de res TM6
1sa
Estofado cremoso de pollo en mostaza
40 dk
Ropa vieja en cocción lenta TM6
4 Std. 15 Min
Cerdo braseado con salsa BBQ
1 godz. 30 min
Boeuf burguignon
1 Std. 10 Min
Cerdo entomatado
50 dk
Pierna de cerdo a las hierbas
40 dk