Urządzenia i Akcesoria
Risotto
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen
Składniki
-
Parmesan in Stücken (3 cm)40 g
-
Schalotte (ca. 30 g)1
-
Butter40 g
-
natives Olivenöl10 g
-
Risottoreis (z.B. Carnaroli, Arborio), 14-15 Minuten Garzeit320 g
-
trockener Weißwein60 g
-
Wasser820 g
-
1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht1 geh. TL
-
Salz nach Geschmack½ - 1 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
9 g
Kalorie
1812 kJ /
433 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
1.8 g
Węglowodany
63 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Best of 2019
8 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Das Kochbuch
206 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Das Kochbuch
206 Przepisów
Hiszpania
Hiszpania
Das Kochbuch
206 Przepisów
Austria
Austria
Das Kochbuch
206 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Einfach. Selbst. Gemacht.
290 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Einfach. Selbst. Gemacht.
234 Przepisy
Austria
Austria
Veggie Lover
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Spargel-Safran-Risotto
35 min
Risotto mit getrockneten Steinpilzen
45 min
Risotto Milanese
35 min
Risotto milanese
35 min
Polenta mit Trüffel und Ei
35 min
Steinpilz-Risotto
40 min
Risotto mit Steinpilzen
50 min
Schollenröllchen auf Safranrisotto
35 min
Risotto mit Varianten
40 min
Fregola-Schnittlauch-Risotto
45 min
Risotto alla Milanese
35 min
Zitronenrisotto
30 min