![Sauce Hollandaise Sauce Hollandaise](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F861F6EA-4115-4335-B9D6-897B44F007A4/Derivates/08ff1004-1e5b-4a44-82e4-2d0b9f354541.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Butter, in Stücken
- 30 g Wasser
- 1 EL Zitronensaft
- 3 Eigelb
- ½ TL Salz
- 1 Prise Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 2500 kJ / 598 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 65 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Eierstich (Suppeneinlage)
15min
Senf-Dill-Sauce
2 Std.
Kräuterbutter
5min
Spargelcremesuppe
40 Min
Mayonnaise
5min
Sauce Béarnaise
40 Min
Remoulade
10min
Markklößchen (Suppeneinlage)
25min
Vanillesauce (Creme Anglaise)
15min
Sauce Hollandaise mit Varianten
10min
Sauce Hollandaise zu Frühlingsgemüse
10min
Spargel mit Kartoffeln
50 min