Urządzenia i Akcesoria
Zaziki
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
4 Portionen
Składniki
-
Knoblauchzehen2
-
Salatgurken fest, halbiert, die Kerne entfernt (ca. 350 g), in groben Stücken1 - 2
-
Joghurt, 10% Fett aus Schafs- oder Kuhmilch400 g
-
Olivenöl20 g
-
Zitronensaft15 g
-
Kräutersalz1 ½ TL
-
Pfeffer½ TL
-
Oliven, schwarz, entsteint zur Dekoration5
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
4 g
Kalorie
790 kJ /
188 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
1.4 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kräuterbutter
10 min
Paprika-Feta-Creme
10 min
Frischkäse-Paprika-Dip
10 min
Joghurt-Dressing
5 min
Kräuterbutter
5 min
Frischkäse-Kräuter-Dip
10 min
Eier, gekocht
20 min
Aioli light
5 min
Scharfe Aioli
10 min
Gemüsesticks mit zweierlei leichten Dips
30 min
Kräuterdressing
10 min
Feuerbällchen mit Kräuterquark
1 godz. 45 min