![Pandoro Pandoro](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/54A044C1-7A5E-4EA4-A858-1CD455D12C97/Derivates/e6fcca85-1856-449b-881a-19b0f61ad6d6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Milch
- 130 g Butter und etwas mehr zum Einfetten
- 30 g Hefe (¾ Würfel)
- 50 g Zucker
- 40 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 450 g Mehl und etwas mehr zum Bestäuben
- 1 TL Kardamom, gemahlen
- 1 TL Orangenschale, fein gerieben
- 2 Eier
- ½ TL Salz
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1283 kJ / 306 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rugelach mit Pistazienhalva
3h 20min
Pizzette "Tricolore"
1h 30min
Pandoro
4h 20 min
Schoggi-Croustillant im Whoopi Pie-Look
1 godz.
Crème brûlée mit Schoggi
3h 10min
Gazellenhörnchen
1 godz.
Granita Siciliana
3h 20min
Sesam-Krokant-Riegel
1h 50min
Nuss-Nougat-Creme-Blume
1 godz. 35 min
Focaccia mit Kartoffeln und Rosmarin
2h 40min
Panettone mit Schokostückchen
4h 30 min
Focaccia auf apulische Art
1 Std. 40 Min